A megyei rangadón gyakorlatilag az első hatvani lehetőségből megszerezték a vezetést, a 19. percben Simon Mátyás fordult le védőjéről, és 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. Az első félidőben további helyzetei voltak a hazai gárdának, de ekkor még nem sikerült újabb gólt szerezni. A szünet után azonban igen, az 54. percben egy szöglet után lecsorgó labdát Barthel Gábor a bal sarokba bombázott. Kétgólos vezetés után is támadásban maradtak a hatvaniak, a vendégek szinte csak a védekezéssel voltak elfoglalva. A 71. percben Mundi Zoltánt buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Ficsor Richárd értékesítette. A hajrában akár újabb gólokat szerezhetett volna az FC Hatvan a tárkányiak ellen, de maradt a 3–0-s siker, így az őszi 4–1-es győzelem után ismét háromgólos különbséggel győzték le a megyei riválist.

– Igazából csak idő és szerencse kérdése volt, hogy mikor találunk be a tárkányiak kapujába, illetve hogy végül hány gólig jutunk – vágott bele Híres Gábor hatvani edző az értékelésbe. – Magabiztos játékkal nyertünk, helyenként ötletesen és jól játszottunk, így elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Akik a hideg idő miatt nem látogattak ki a találkozóra, azok sajnálhatják ezt, hiszen remek játékkal nyertünk egy jó csapat ellen – vélekedett.

 

FC Hatvan – Felsőtárkány-MSE-Zsóry 3–0 (1–0)

Hatvan, Népkerti sporttelep, 250 néző. Vezette: Horváth Máté (Temleitner K., Csóra Sz.).

 

FC Hatvan: Benkő – Barthel, Bárkányi (Nagy D., 46.), Katona R., Karácsony – Szabó R. (Illés B., 79.), Mundi, Ács, Horváth N. – Kész (Ficsor, 67.), Simon M. Megbízott edző: Gömöri Ottó.

 

Felsőtárkány: Tajti N. – Kálmán J., Balogh B., Pataki, Engel A. – Soltész, Árvai (Hegedűs Gy., 60.), Kalász (Kollár B., 60.), Nánási – Karacs P., Viscsák. Edző: Uray Attila.

 

Gólszerző: Simon M. (19.), Barthel (54.), Ficsor (71.)