Küzdősportolók vették birtokba a Kodály tornatermét. Most is több korosztály képviseltette magát a Global Grappling versenyen, ahol a szervezők legfőbb célja, hogy sérülésmentes küzdelmekből kerüljenek ki a legjobbak. Bornemisza Péter szervező elmondta, hogy Gi Grappling, NoGi Grappling, Combat Grappling és kesztyűs küzdelmekben is indulhattak versenyzők, a pontozóbírók pedig több szempont alapján hirdethetnek győztest.

Bognár Márk, Kecskemétről érkezett a versenyre és brazil jiu-jitsu számban indult, amely a 1900-as években a dzsúdóból alakult ki.

– Gyermekkorom óta foglalkozom a küzdősporttal. Most már inkább az utánpótlás-nevelésében szeretnék részt venni. Sok tehetséges fiatallal találkoztam, és szeretném őket segíteni – fogalmazott Márk.

A Global Grappling a csapatvezetőknek is jó alkalom arra, hogy tehetségeket keressenek. Sárközi Róbert, a Magyar MMA válogatott vezetőedzője és egyben a Sárközi MMA Team csoportvezetője is. Véleménye szerint a grappling nélkül elképzelhetetlen lenne a magyar MMA. Hangsúlyozza, hogy küzdősport mindenki számára hasznos lehet, hiszen pontosságot, tiszteletet, alázatot és kitartást lehet általa tanulni. Az idei torna egy emlékverseny volt, így minden sportoló megemlékezett elhunyt társairól.

vegeredmeny_hatvan_2016_grappling_bajnoksag