Pedagógusok és oktatási intézményekben dolgozók tanácskoztak a Nagy Endre Rendezvényteremben szerdán. A Hatvani Tankerületi Központ által szervezett „Ígéretek és tehetségek” elnevezésű programján olyan hasznos információkkal szolgáltak a tanároknak, intézményvezetőknek, melyek a mindennapi feladataikat segítik a jövőben. Horváth Richárd polgármester kifejtette: A Fejlődő Hatvan projekt keretein belül a turisztika fejlesztése és a munkahelyteremtés mellett, az oktató-nevelő munka támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek. A nyelvvizsga- felsőoktatási- diáksport hozzájárulások és a Civil Alap pályázatok is ezt a célt szolgálják.

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke előadásában arról beszélt, hogy a 2017/18-as tanév kiemelkedő, mivel idén több iskola is csatlakozott a tehetséggondozási programjukhoz. Ezáltal számos területen kipróbálhatják magukat a diákok.

A szakmai nap célja, hogy a létesítmények megismerjék egymást, és az ott folyó tevékenységeket. Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ igazgatója rávilágított: a tehetséggondozás kinőtte a tantárgyi kereteket. Eddig a matematika, valamint a magyar nyelv és irodalom köré kapcsolódtak ezek a kezdeményezések, mára azonban ennél sokkal szélesebb körben tudják fejleszteni a gyermekeket. A délutáni foglalkozások közé beépítették többek között a kézműveskedést, a zenét és a logikai játékokat is.

A délután folyamán bemutatták a Hatvani Tankerületben bevált jó gyakorlatokat.

Fotó: Albert Péter