Április 19-én az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán elindul a jelenléti oktatás, a felső tagozaton és a középiskolákban pedig május 10-től. Óvatosan és fokozatosan kell nyitni az oktatásban jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Az eredeti tervekhez képest lassabban és szűkebb körben történik az intézmények nyitása.

Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola intézményvezetője elmondta, nagyon várja már, hogy újra találkozzon a diákokkal, hiszen március 8-tól nem volt jelenléti oktatás, azonban ez idő alatt számos munka zajlott az intézményben. – Az iskola munkatársai két héten keresztül nagytakarítást folytattak az intézményben, ezt követően egy felajánlásnak köszönhetően ózonos fertőtlenítés is zajlott. Az egészségügyi szabályaink továbbra is változatlanok, illetve a szünetekre is vonatoznak. Kedvezőnek találom, hogy a felső tagozat nem lesz itt, így még nagyobb tér áll a rendelkezésünkre annak érdekében, hogy a távolságtartásra vonatkozó szabályokat betartsuk – részletezte Kutalik Márta, a Hatvani 5. Számú Általános Iskola intézményvezetője.

Az óvodák fertőtlenítése is megtörtént, így készen állnak a gyermekek érkezésére. Tormáné Tóth Éva, a Hatvani Csicsergő Óvoda intézményvezetője elmondta, hogy az intézmény továbbra is nagy hangsúlyt fektet a védőintézkedések betartására, továbbá csak egészséges gyermekeket fogadnak. – Az óvodapedagógusaink felkészülten várják a gyermekeket, az intézményben egy átfogó nagy fertőtlenítése is zajlott. Fenn áll a lehetősége annak is, hogy pár hét alatt a gyermekek elszoktak az óvodától, így készülünk az átmeneti érzekénységre is, ilyenkor mindig több vigasztalásra van szükségük a kicsiknek – részletezte Tormáné Tóth Éva, a Hatvani Csicsergő Óvoda intézményvezetője.

Az intézményekben továbbra is kötelező lesz a testhőmérséklet mérése, a fertőtlenítés és a távolságtartás érdekében bevezetett intézkedések megtartása. A fertőtlenítőszerek és digitális hőmérők biztosítva lesznek az intézmények számára. Továbbá, ha egy szülő nem akarja óvodába, vagy iskolába küldeni a gyermekét, arra is lehetősége van, a távolmaradást az intézményvezetők engedélyezhetik.

Kezdőkép: archív