Hetedik alkalommal rendezték meg az FC Hatvan és a Bosch közös nyári labdarúgótáborát. Július 4-én vette kezdetét, és négy héten keresztül várják az általános iskolai korosztályt. Az itt töltött napok alatt a gyerekek fejlesztő feladatokat kapnak, emellett élményeket is szereznek.

Nagy Gábor, az FC Hatvan utánpótlás csapatok szakmai vezetője elmondta: a táborban jelenleg 68 diák vesz részt, azonban a következő hetekben is csatlakozhatnak még azok, akik kedvet kapnak a sportoláshoz. – A foglalkozások nagy segítséget jelenthetnek minden gyermeknek, hiszen az egész nap a fociról szól, így sokat fejlődhetnek a táborozók. Mozgalmas programokat állítunk össze, a Puskás Ferenc Stadiont is meglátogattuk, illetve a strandon is fociztunk már – emelte ki Nagy Gábor, az FC Hatvan utánpótlás csapatok szakmai vezetője.

Az idei tábor különlegessége, hogy egy együttműködés keretében a Hellas Verona FC edzői is csatlakoztak a hatvaniakhoz és segítik a gyerekek fejlődését. – Nagyon tisztességesen edzenek a gyerekek és rengeteg tehetséges fiatalt látok itt, akik nyitottak az új irányok felé. Igyekszem nekik új technikákat mutatni és a mi sajátos olasz edzésformánkat is megosztom velük. Olaszországban edzés közben nincs megállás, akkor is dolgozik a testünk mikor az edző beszél hozzánk és tanácsokkal lát el minket. A tábor alatt szeretném én is a folyamatos mozgásra és gyorsaságra tanítani a gyerekeket – részletezte Davide Santeremo, a Hellas Verona FC U17 csapat edzője.

Bakalár Gábor Tamás elmondta: a kezdetek óta részt vesz a focitáborban és minden évben szívesen tölti itt a nyári szünet egy részét, ugyanis számos újdonságot próbálhat ki. – Idén a Hellas Verona FC edzői is támogatnak minket és sokat segítenek annak érdekében, hogy egyre jobbak legyünk. A táborban minden évben új barátokat is szerzek, akikkel közösen élhetem meg a fejlődés folyamatát, ez nagy öröm számomra – mondta Bakalár Gábor Tamás.

A labdarúgótábor minden évben nagyon sikeres, idén nagy részt már be is telt, azonban július utolsó két hetére még van pár szabad hely, így a szervezők továbbra is várják a focikedvelők jelentkezését.

Fotó: Albert Péter