Nyáron gyerekekkel telnek meg az FC Hatvan pályái, de akiknek inkább a hűvösben van kedvük rajzolni vagy színezni, azok azt is megtehetik. Már évek óta minden nyáron foci tábor zajlik az FC Hatvan pályán, amin hétről hétre nagyon sok gyermek vesz részt. – A programok nemcsak a futballról szólnak, és előképzettség sem számít a sportban, ugyanis elsősorban azt szeretnénk, hogy a táborozóknak tartalmas, színes és jó élményei maradjanak meg erről az egy hétről – mondta Bárdos János, táborvezető.

A gyerekek pedig örömmel számolnak be arról, hogy mi történt velük a héten. – Jártunk strandon, voltunk kirándulni a Mátrában, és elmentünk a hatvani sóderos tóhoz is. Nagyon jó volt az egész hét, sok programunk volt – részletezte Szilágyi Pongrác, az egyik táborozó kisfiú. -Azért is tanultam meg focizni, hogy bármikor be tudjak állni játszani a fiúkhoz is akár – jelentette ki büszkén Tóth Fanni.

És természetesen egy foci táborban elengedhetetlen a rendszeres labdarúgó edzés is, melyben a fiatalok örömmel vesznek részt. – Két éve focizok rendszeresen, engem ez a sport ellazít, kikapcsol, feltölt energiával – mondta el tapasztalatait Szabó Anna.

A foci tábort az elmúlt három évben csaknem 700 gyermek vette igénybe, de az idei nyárra sajnos már nem lehet jelentkezni telt ház miatt.

Kezdőkép: FC Hatvan oldaláról letöltött kép