Hatvan idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához. Az országos programsorozat ebben az évben a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz kapcsolódott, így az események között az FC Hatvan sportolói is várták a látogatókat, a Hatvany Lajos Múzeum udvarán – mondta Kökény Ferenc, az intézmény igazgatója. – A focisták a teqball-t mutatták be az érdeklődőknek, ami hasonlít a lábteniszhez, viszont ezt a sportot egy pingpongasztalra hasonlító eszközön játsszák. Ezt követte egy hagyományőrző bemutató, amelyben a bajvívással is megismerkedhettek a látogatók. Ezután a Hatvani Szalonzenekar, Tótpál Szilvia közreműködésével adott koncertet, Kiss Zoltán vezényletével. Majd moldvai táncház következett, valamint nyereményjátékkal is készültünk – részletezte.      

A Hatvani Cukorház Emlékháza is nyitva volt szombat este. Az intézmény munkatársai a megszokott tárlattal várták a közönséget. Mindemellett a Volánbusz-telephely kapui is kitárultak, így a retrónapon bemutatott, legutóbb felújított járműveket is megcsodálhatták a látogatók. Raffai Jánosné elárulta, melyik busz tetszett neki a legjobban. – Nekem a farmotoros szürke busz tetszett a leginkább, mert a gyermekkorom emlékeit idézi vissza – mondta.  

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban is felpezsdült az élet. Az állandó tárlatok mellett egy időszaki kiállítás is várta a vendégeket, ahol a kastély, különböző pontjainak az átváltozását követhette nyomon a közönség. Továbbá a Vadászat fejlődése a Kárpát-medencében címmel, tárlatvezetésen is részt lehetett venni. Emellett az érdeklődők megtekinthették a Mestervonás című filmet is. Molnár Andrea a családjával érkezett a kulturális intézménybe, Galgahévízről. – Nagyon tetszik a múzeum, még eddig nem jártunk itt. A lányaimnak is nagyon tetszik. Érdekes, hogy a tárlat interaktív – fogalmazott. A kézműves foglalkozás lehetősége mellett selfi pontot is kialakítottak az intézmény munkatársai, valamint futballal kapcsolatos ügyességi játékokon is részt vehettek a vendégek, igazodva az idei gólpassz tematikához.