Izgalmas meccsek helyszíne volt február elején a hatvani jégpálya, ugyanis fiatal jégkorongosok uralták a jeget. Fegyelmezett és látványos összecsapásokkal kezdődött az U8 Szupermini jégkorong torna. Hatalmas volt a nyüzsgés a pálya körül, ugyanis a versenyző gyermekek és az őket elkísérő lelkes szülők, barátok is nagyon élvezték a mérkőzéseket. Szőke Attila, a Hatvani Gigászok edzője kifejtette, hogy a csapata 2013-ban alakult és a 2014-es szezonban már bajnokságon is indultak. – Az esemény a Jégkorong Szövetség és a Hatvani Gigászok közös szervezése és a tornák időpontját mi határoztuk meg. Nagy örömünkre Debrecenből, Nyíregyházáról, és Budapestről is érkeztek vendégjátékosok – részletezte Szőke Attila, a Hatvani Gigászok szakmai igazgatója.

Hozzátette, hogy az edzések rendkívül szervezett keretek között történnek és a jövőben több bajnokságon szeretnének részt venni. Tajti István, a Hatvani Gigászok tagja elmondta, hogy rendszeresen jár edzésekre, így egyre jobban mennek neki a passzok.

– Két éve jégkorongozom, nagyon jól érzem magam a jégen. Azt szeretem legjobban, ebben a sportban, hogy a pályán gyorsan lehet siklani. A mai meccsen tizenegy gólt lőttem – részletezte Tajti István, a Hatvani Gigászok tagja.

A vasárnapi kupára több városból jöttek csapatok. Bokrossy Dalma például Budapestről érkezett vendégjátékosként és nagyon várta már a mérkőzést. – Minden héten szoktunk gyakorolni és már sok gól lőttem. Nagyon szeretem ezt a spotot és jó érzés korcsolyázni közben – mondta Bokrossy Dalma a KSI csapat tagja.

Hatvanban a jégkorong sport egyre népszerűbb a gyerekek körében, amelynek helyszíne minden évben a város jégpályája, ahol számos bajnokság zajlik a téli időszakban. A versenyről mindenki nyertesként tért haza, hiszen a legfőbb cél az volt, hogy a kicsik jól érezzék magukat az eseményen.