Fiatal sportolók szántották fel a jeget vasárnap Hatvanban. A jégpályaszezon utolsó programja a Totyogó Kupa volt. Tatabányáról, Budapestről, sőt még a határon túlról, Losoncról is érkeztek egyesületek a megmérettetésre. Összesen több mint 100 játékos vett részt a tornán. A Hatvani Gigászok – a hazai pálya előnyét kihasználva – magabiztosan hokiztak. Az ifjú tehetségek is elégedettek voltak a játékukkal.

A Szent István Általános Iskola is képviseltette magát a megmérettetésen. Egyedüliként vezették be az intézményben a jégkorongot Hatvanban, az igazgató szerint a gyerekek egyre ügyesebbek. Kovács János hozzátette: minden korosztályban szeretnének csapatot indítani a jövőben.

A hatvani jégpálya ugyan bezárt, de a fiatal hokisoknak még nem ért véget a szezon. Áprilisig még több torna is vár rájuk. Szőke Attila edző arról beszélt, hogy nagyon gyorsan fejlődik a jégkorongsport a városban. – A legtöbbet mi fejlődtünk az országban kispályás csapatok között 2015 óta – fogalmazott a hatvani edző.
Az eredményhirdetés után a fiatal jégkorongosok átadták Horváth Richárd polgármesternek a hatvani jégcsarnok első tégláját. – Ajándékot kaptam, amely nemcsak arra emlékeztet, hogy milyen sok gyermek jégkorongozik a városban, hanem arra a feladatra is, amelyet vállaltunk és véghez kell vinnünk – mondta el a városvezető.
Hozzátette: a jégpálya ebben a szezonban is sikeres volt, sokan látogatták a létesítményt a komoly fagyok ellenére is.