Fényhalász címmel nyílt kiállítás a Hatvani Galériában. Ezúttal Madaras László, az intézményben csoportos tárlatokon rendszeresen kiállító művész mutatta be gyűjteményes tárlatát az érdeklődőknek. A programot Nagy Gréta és Varga Márton énekes, gitáros produkcióval is színesítette, majd H. Szilasi Ágota művészettörténész nyitotta meg a tárlatot.

Madaras László elmondta, gyakori, hogy az irodalomból és a bibliából inspirálódik. – Az itt látható munkáim közben a folyó, a fények és az árnyékok motiváltak. A fények Isteni létét és az ember mulandóságát próbálom bemutatni a képeken. Ezek az alkotásiam akár három hétig is készültek, ugyanis két fázisban alkotok. Az első rész maga az alkotás folyamata, majd következik az, amikor csak figyelem a képet és javítgatom, ha szükségesnek érzem – részletezte.

Hozzátette, hogy már nagyon fiatalon is érdekelték a művészetek, a zene, az irodalom és a sportolás végigkísérte a gyermekkorát, azonban az alkotás folyamata, azon belül is grafika áll hozzá a legközelebb.

Az alkotó kezdetben sokszorosító grafikával és festészettel foglalkozott, majd allergiás reakció alakult ki nála az alapanyagokra, ezért az elmúlt 14 évben főként tussal, akvarellel és szénnel dolgozik. Több éve foglalkoztatja a fény, a természet és az ember egysége, képei alkotása közben ezek motiválják. A kiállítás keretében művész sajátos módszerrel adja át a vízen létrejött fénytöréseket és árnyékokat.