Már építik a bódékat a Hatvani Multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok előtt, ugyanis pénteken hivatalosan is átadják a létesítményt. A parkolóban gasztroárusok sorakoznak majd fel, emellett számos sporttal kapcsolatos programot is szerveznek. Többek között felfújható élő csócsó, teqball, pingpong asztalok és felfújható mászófal is várja a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Bent a sportcsarnokban is számos programmal készülnek erre a napra. Délelőtt a gyerekeké lesz a főszerep, ugyanis első alkalommal rendezik meg a Hatvani Sportcsarnok Kupát. Fél 11-től az óvodások fociznak, majd az U9 és az U10-es korosztály szivacskézilabdázik, délután ötig pedig foci és kézilabda kupák váltják egymást. – Úgy gondoltuk, a legméltóbb az lenne, ha a hatvani oktatási-és nevelési intézményekbe járó gyerekek avatnák fel a sportcsarnokot, így a kupa keretében ők vehetik birtokba először. Bízunk benne, hogy ez egy jó kezdés lesz ahhoz, hogy minél több tehetség nevelkedjen a falak között. Egész nap ingyenesen lesz látogatható a sportcsarnok, várjuk a szülőket is, készültünk nekik eszközökkel, hogy biztathassák a fiatalokat – fejtette ki Jagodics Milán kabinetfőnök.

Az ünnepélyes átadó és szalagátvágás 17 órakor kezdődik. Beszédet mond Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár és Horváth Richárd polgármester is. Majd délután a retró zenéé lesz a főszerep: hattól az UFO Update együttes áll színpadra, fél nyolctól pedig a TNT ad koncertet. Az egész napos rendezvényen kézműveskedés, arcfestés és csillámtetoválás is várja a kicsiket.