Bár szombat délelőtt még felhős volt az ég, a strandfesztiválra mégis sokan kilátogattak, délután pedig egyre többen érkeztek, hogy megmártózzanak a medencékben. De tegnap nemcsak strandolni lehetett a városi fürdőn, hanem nagyon sok mozgásos és szórakozási lehetőség adott volt a helyszínen. A Dechathlon aréna többféle sporteszközzel csábította mozgásra a résztvevőket, többek között lehetett itt rollerezni, íjászkodni, trambulinozni, kosarazni, focizni és petángozni is.

Taksás András a szüleivel érkezett a standra és még mielőtt a vízbe csobbantak volna, a fiú rögtön ki is próbálta magát az íjászkodásban. – Még csak egyszer íjászkodtam életemben, de most többet is lőhettem. A lényeg, hogy jól meg kell húzni az íjat és pontosan kell célozni is – részletezte a fiú.

A mozgást azonban nemcsak ezekkel a sporteszközökkel lehetett élvezni, ugyanis nagyon sok felfújató extrém vidámparki játék is volt a strandon. Lőke Levente egyik barátjával a gladiátor játékot próbálta ki, a lényeg az volt, hogy egy forgó kisszínpadon hatalmas gumi rudakkal le kell lökni az ellenfelet. – Nem könnyű egyensúlyban maradni ezen az eszközön, de mindig sikerült lelöknöm a haveromat a másik oldalról – mondta mosolyogva Lőke Levente, aki barátaival próbálgatta tovább az eszközöket. Volt itt még boksz ring, mászófal, erőtesztelő pálya is, amikben sokan voltak kíváncsiak hogyan tudnak helyt állni.

De voltak, akik csupán a strandolás élményéért, a fürdőzésért érkeztek ki erre a napra. – Reggel a barátnőmmel úgy gondoltuk, hogy a felhős idő ellenére is kijövünk strandolni, bízunk benne, hogy egyre jobb idő lesz még a délután – mondta napozás közben Varga Enikő. És a szombat második felében valóban sokkal barátságosabb idő lett, még a nap is kisütött és kellemes melegben strandolhattak tovább a fürdőzők. A jó hangulatért pedig egész nap lemezlovasok gondoskodtak az ötszög medence mellett, ezzel pedig igazi beach hangulatot teremtettek a strandra.

A buli a Kókusz Diszkóban folytatódott tovább, ahol éjszakába nyúlóan szórakozhattak a vendégek.

Fotó: Albert Péter