A vádlottak 2014 szilveszterén együtt szórakoztak egy kerekharaszti sörözőben, ahol a későbbi sértett volt az egyik zenész. Utólag már nem tisztázható, hogy ezzel összefüggésben kötött-e bele a II. rendű vádlott a férfiba, de bizonyos, hogy a mosdóból távozva ráugrott, sőt nem sokkal később a táncparkett közepén lerántotta őt a földre. Ezután kihívta az utcára azzal, hogy „Gyere, játsszuk le!”, majd odakint leütötte, amitől mindketten elestek. Ezt látva a fiatalkorú I. rendű vádlott – aki addig felindult állapotban egy ház vaskapuját és kerítését rugdosta – odament hozzájuk, és többször fejbe rúgta a földön fekvő sértettet. A II. rendű vádlott – aki időközben felállt – szintén többször belerúgott a védtelen emberbe, majd nem sokkal később homlokon ütötte, valamint egy törött üveggel fenyegette annak testvérét, mivel az megpróbált véget vetni az erőszaknak.

Eközben a társaság a söröző elől a közeli polgármesteri hivatal elé került, ahol az I. rendű és a II. rendű vádlottak ismét ütlegelték a sértettet, még akkor is, amikor a helyszínre ért a III. rendű vádlott. Ő – mivel részt akart venni a bántalmazásban – előbb durván fellökött egy elé lépő személyt, majd szintén leütötte a már erősen vérző embert, aki ettől elveszítette az eszméletét, és a mentők kiérkezéséig már nem is tért magához. A sértett arcán a három vádlott általi bántalmazás következtében vérömlenyek és hámfosztások keletkeztek, ezen felül eltörött az orrcsontja, továbbá nyílt koponyalapi törést, és ezzel összefüggésben agysérüléseket szenvedett, melyek közvetlen életveszélyt idéztek elő, amit csak az idejekorán elvégzett műtét, illetve az azt követő intenzív terápia hárított el. Ezek hiányában a sértett meghalt volna. Sérülései azonban így is maradandó fogyatékossággal, valamint súlyos egészségromlással jártak, egész hátralévő életére megnyomorítva őt.

A főügyészség a három elkövetőt társtettesként megvalósított életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, kettőjüket garázdaság vétségével, továbbá a III. rendű vádlottat könnyű testi sértés vétségének kísérletével is vádolja. Az ügyészség mindhárom vádlott esetében végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására, valamint közügyektől való eltiltás mellékbüntetés alkalmazására tett indítványt – tájékoztatta hírportálunkat a Heves Megyei Főügyészség.

kezdőképünk illusztráció

kép forrása: google.hu