Óriás dobozok, gömbök és cukorbotok. Kedd reggel érkeztek meg a város karácsonyfájának díszei a Kossuth térre. A hatalmas és formás fenyő dekorálásának nagy lelkesedéssel kezdtek hozzá, a koncepció pedig idén sem változott. A fán melegfényű ledek lesznek, emellett több mint 500 darab arany és türkizkék dísz került rá, amelyekből többet saját kezűleg készítettek el. Mindezeket darus kocsi segítségével helyezték fel – mondta el Szalmási Edit dekoratőr.

“A legtöbb dísz hagyományos formájú, de van, amin újítottunk, a karikákból tallérokat készítettünk. Ezek teljesen egyedi dekorációk, amelyeket saját magunk varrtunk, ezek többnyire hungarocell kellékek, türkikékek, valamint arany színűek” – tette hozzá.

A város karácsonyfájának, a mintegy nyolc méteres fenyőnek a tetejére egy csillag került, az összkép idén is gyönyörű. Emellett elkezdték az ünnepi díszkivilágítás felszerelését is, valamint a faházak dekorálását is, ahol egyebek mellett lángossal, kürtős kaláccsal, valamint forró itallal várják majd az adventi vásárba látogatókat. A főtéren idén is lesz fényalagút, valamint élő állatos betlehemi jászol is. A Kossuth tér igazi pompájában vasárnap tündököl majd, amikor a karácsonyfa égőit is beüzemelik. A város ünnepi fényei azonban már péntek délután felgyúlnak, ekkor kezdődik ugyanis az adventi vásár, valamint a Téli Rendezvénysorozat is. Vasárnap pedig Horváth Richárd polgármester meggyújtja a város adventi koszorújának első gyertyáját. A karácsonyfa a hagyomány szerint egészen vízkeresztig díszíti majd a főteret.

Fotó: Albert Pèter