A „Szökjön ki egy fürdőbe” elnevezésű országos kezdeményezés keretein belül, február 29-én az ország számos fürdőjében és uszodájában féláron használhatták a fürdőzni vágyók az intézmények szolgáltatásait. A Markovits Kálmán Városi Uszoda is csatlakozott az eseményhez, ami meghozta a városiak úszási kedvét.

– Első alkalommal vettünk részt országos megmozdulásban, és nagyon jó volt látni, hogy ilyen nagy volt az érdeklődés. Egy átlagos naphoz képest 20%-kal emelkedett a vendégek száma. Bízom benne, hogy a továbbiakban is legalább ilyen sikeresek lesznek ezek az alkalmak – fogalmazott Török Éva, a Markovits Kálmán Városi Uszoda vezetője.

Molnár Mária gyermeke egészségügyi állapota miatt választotta az úszást. Az anyuka elmondta, hogy bár csak néhány hónapja járnak az edzésekre, máris látványos a javulás.

– Amikor csak lehetőségünk van rá, családi programként is beiktatunk egy csobbanást – tette hozzá.

Az uszoda januárban csatlakozott a Magyar Fürdőszövetséghez, melynek révén igyekeznek a jövőben is minden lehetőséget kihasználni, hiszen az országos szintű akciók szélesebb körben jutnak el az emberekhez.

A víz világnapja alkalmából pedig úszóversenyt rendeznek, ahova minden amatőr gyermeket és felnőttet várnak.