A legkisebbeknél még csak az döntött, hogy kinek jobb a lábtempója, az idősebbek azonban valamennyi úszásnemben összemérték tudásukat. A fiatal sportolók nagy lelkesedéssel vágtak neki a távoknak. Soós Gabriella, a Hatvani Úszó Klub reménysége is az aranyéremért állt fel a rajtkőre. A fiatal versenyző szerint a gyorsúszás az erőssége.

Lestyán Balázs alpolgármester a versenyen hangsúlyozta, hogy a sport és az egészséges életmódra való nevelés kiemelt területek a településen, ezért a városvezetés arra törekszik, hogy egyre több lehetőségük legyen a fiataloknak sportolni. – Nagyon örülünk, hiszen több mint száz versenyző jött el a hatvani uszodába és öt település képviselteti magát – fogalmazott az alpolgármester.

Havassy Kálmán, a Markovits Kálmán Uszoda igazgatója azt mondja, az elmúlt egy évben ötven százalékkal megnőtt az intézmény kihasználtsága. – Az úszósport fejlődik, többen vannak az amatőrök, és népesebb a Hatvani Úszó Klub is. Az úszásoktatás rendszere nagyon sikeres – tette hozzá az igazgató.

A verseny szépszámú nézőközönség előtt zajlott, az uszoda előtere megtelt szurkolókkal szombaton.