A drasztikusan megemelkedett rezsiköltségek a sport és szabadidős intézményeknek is komoly kihívást jelentenek. A hatvani önkormányzat kérésére a Honvédelmi Minisztérium támogatással segítette az uszoda üzemelését, a múlt év utolsó három hónapjában. Az ígéretek szerint az idei évben is kap segítséget az uszoda – erre hívta fel a figyelmet Hatvani Szolgáltató Kft., uszoda-strand ágazatvezetője.

Szegedi Zoltán kiemelte, részben a rezsi árának az emelkedése miatt, részben pedig a korszerűsítési követelmények miatt fejleszteni kellett az uszoda egyes berendezéseit. – A frekvenciaváltóinkat cseréltük le, ami nagyban segíti a spórolást az áramfogyasztás tekintetében. Illetve a világítást is korszerűsítettük. A neoncsöveket led lámpákra cseréltük. Ezeket a munkálatokat még tavaly decemberig sikerült elvégezni és a rezsiköltségeket is sikerült csökkenteni – mondta.

A vezető arról is beszélt, hogy elektronikai átalakítások mellett, a medence felszerelése is fejlődött. – Az egyik úszóegyesületünk, a Hatvani Úszó Klub, pályázati úton, verseny rajtköveket nyert, amiket a saját költségünkön telepítettünk. Illetve a medencébe a sávokat elválasztó, új kötelek érkeztek, amiket már szintén beszereltek a medencébe – részletezte.    

Hozzátette, az óvodák, az iskolák és az egyesületek edzései mellett a lakosság továbbra is használhatja a medencét, azonban mint mindenhol, itt is számítani kell áremelésre, ami azt jelenti, hogy átlagosan 20 százalékkal kell többet fizetni a sportolni vágyóknak 2023-ban.