Folytatódik a közösségi költségvetés projektjeinek megvalósítása. Nemrég több férőhelyes, fedett, acél tartószerkezettel, biztonsági üvegtetővel, valamint gumiszalagos acél kerékpártámaszokkal felszerelt biciklitárolókat kapott három általános iskola Hatvanban. A Szent István Sportiskolai Általános Iskola, az 5. Számú Általános Iskola és a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános iskola vezetői azt mondták: azért hasznos a beruházás, mert egyre több gyermek és pedagógus választja ezt a közlekedési formát, ezért a kerékpártárolók fontos részei az iskoláknak. A biciklik vagy az elektromos rollerek így biztonságban vannak akkor is, ha esik az eső.

Az intézményeknek nem kellett fizetni a beruházásért, ez a projekt ugyanis a közösségi költségvetés része – mondta Lestyán Balázs alpolgármester, aki emlékeztetett: a 2022-es közösségi költségvetésre 100 millió forintot különített el a város. Az ebből az összegből megvalósuló projekteket a hatvaniak választhatták ki.

„A kilenc ötletből már ez a harmadik, ami megvalósult. Átadtuk az okoszebrát a Kossuth iskolánál, az okos padot, illetve most a három kerékpártárolót. Az utóbbi 14,5 millió forintba került és darabonként 10 bicikli tárolására alkalmas” – közölte az alpolgármester.

A megszavazott fejlesztéseket a közeljövőben folytatják, így például nemsokára elkezdik a Grund közösségi tér kialakítását a kispiacnál, újabb nyilvános illemhely telepítését, valamint az ivókutak kiépítését is.