A hatvani jégpálya tavaly november 28-án nyitott, akkor jégrevüvel és az Irigy Hónaljmirigy koncertjével szórakoztatták a közönséget. A korábbi évek számait tekintve pedig a mostani számít a legsikeresebb szezonnak, nemrégiben – rekord idő alatt – már a 12500-ik korcsolyázót is köszöntötték a jégen. Az eredeti tervek szerint január végén bezárt volna a pálya, ám sokan jelezték: szeretnék, ha még egy hónappal tovább nyitva tartana.

– Hatalmas siker ebben a szezonban a jégpálya, rendkívül sokan jönnek ide szórakozni, korcsolyázni, sportolni. Így úgy döntöttünk, hogy február végéig meghosszabbítjuk a nyitva tartását – jelentette be Horváth Richárd polgármester.

A hírnek pedig sokan örültek, mivel így marad még egy hónap a korcsolyázásra. Juhász Gábor bár már nyugdíjas, mégis rendszeresen korcsolyázik a hatvani pályán. Azt mondja, a fiataloknak, diákoknak és a felnőtteknek is egyaránt jó hír, hogy február végéig tudnak korcsolyázni a jégen. Az utolsó egy hónapban is több programmal és különleges akciókkal készülnek a szervezők, így izgalmas zárásra lehet majd számítani.