Lelkes szakácsok vették birtokba a Népkertet május 1-jén. Ebben az évben is nagy volt az érdeklődés a főzőverseny iránt. Több baráti társaság és civil szervezet is megmutatta: ők a legtehetségesebbek a bográcsételek terén.

A Gáspár András Bajtársi Egyesület nem bízta a véletlenre az indulást. Bakonyi betyárgulyás készült a bográcsukban, ami igazi ételkülönlegességnek számít.

A rengeteg finomságot kóstolva pedig nem volt könnyű dolga a zsűrinek idén sem.

– Számomra természetesen az ízek kombinációja az elsődleges szempont, de ebben az esetben azt is néztük, hogy mennyire ízlésesen tálalták a versenyzők a kínált ételt – mondta Kerekes Sándor séf, a zsűri elnöke.

Az indulók több kategóriában is összemérték tudásukat. A legtöbb díjat a Roncsderby csapata vihette haza, akik már több mint 10 éve minden évben részt vesznek az eseményen.

– Összeszokott csapattal jövünk évről évre. A titkunk talán abban rejlik, hogy mindenki számára egyértelmű, hogy mi a feladata, így gördülékenyen folyik a munka – fogalmazott Márkus Norbert.

Magdi és barátai szabolcsi ételekkel ejtették ámulatba a zsűritagokat. Most szabolcsi burgonyalevest készítettek, amivel kategóriájuk első helyezését tudhatják magukénak.

A jól bevált receptektől pedig nem szívesen térnek el a taekwondósok sem. Faszénen sütött kürtőskalácsuk nagy sikert aratott ismételten. Dudás Attila azonban megígérte, jövőre új édességgel lepik meg az érdeklődőket.

A verseny izgalmán túl pedig, igazán családi hangulatban telt a délután.