A kávézóknak is új helyzettel kellett szembesülniük néhány hete, amikor is korlátozások léptek érvénybe a koronavírus-járvány miatt.

Hírportálunkon új sorozat indult, melyben megkérdezzük a helyi vállalkozásokat, őket hogyan érinti a kialakult helyzet, hogyan élik túl a válságos heteket, és mit terveznek a veszélyhelyzet elmúlása után? Ezúttal az Ennie Coffee tulajdonosa, Molnár Enikő osztja meg tapasztalatait az elmúlt hetekről.

– Váratlanul érintett minket ez a járvány okozta helyzet, erre szerintem nem lehet felkészülni – kezdte az üzletvezető. – Azonnali tervekre és megoldásokra volt szükség, hiszen napról napra újabb kormányrendeletek és szigorítások léptek életbe. A kávéház életében nagyon fontos a napi bevételi forrás megléte, ezt kellett nagyon gyorsan rendezni. Bevezettük, hogy a járványügyi előírásoknak megfelelve, már csak elvitelre szolgálunk ki, az ajtóban adjuk át a termékeket, így növelve a biztonságot. Reggel nyolctól délután öt óráig rendeléseket is felveszünk, akár e-mailben, Facebook-on, Instagram-on és telefonon is el lehet minket érni – részletezte Molnár Enikő, az Ennie Coffee tulajdonosa.

A fiatal vállalkozó öt évvel ezelőtt kezdett bele álmának megvalósításába, ekkor hozta létre a kávézóját. Mint mondta, üzleti szempontból még a kezdetekben sem volt ennyire nehéz a túlélés, mint most. Enikő azonban nem adja fel, töretlenül őrzi pozitív életszemléletét és hisz a mielőbbi újraindulásban. – Most nagyon fontos, hogy optimisták maradjunk. Minden vállalkozó társamnak azt üzenem, tartsanak ki, nem szabad pánikba esnünk! A forgalom nálunk is drasztikusan visszaesett, de nincs mit tenni, ezt az időszakot túl kell élni valahogyan – közölte az üzletvezető. Hozzátette: folyamatosan azon dolgozik, hogy miként tudná a kiadásait csökkenteni ezekben a hónapokban. Kevesebb árut rendel, de közben figyel arra, hogy a termékek minősége és választéka ne változzon. – Nagyon szeretik a vendégeim a gyümölcsös turmixokat, de jól fogynak a különböző szálas teafüvekből készített forró italok is, valamint a kávék. Ezekben az időkben a legfontosabb az egészség. Mi azzal tudunk hozzájárulni ehhez, hogy továbbra is egészséges alapanyagokból készítjük termékeinket, illetve a minimálisra csökkentjük a kiszolgálás során a kontaktust. Néhány hónapig még kibírjuk ezt az időszakot, és nagyon bízunk abban, hogy utána helyreáll a világ rendje, és újra mosolyogva fogadhatjuk a vendégeinket a kávézóban – közölte Molnár Enikő.

Kezdőkép: Ennie Coffee Facebook oldaláról mentett fotó