Sportolókkal telt meg pénteken a Kodály tornaterme, ugyanis a Hatvani Kézilabda Egyesület évzáró ünnepséget tartott, ahol több korosztályt is díjaztak. A programon Szombati Lajos az egyesület alelnöke elmondta: az idei szezonban kiemelkedő eredményeket produkáltak a csapatok, szinte minden korcsoport fejlődött és előre lépett.

Az eseményen Horváth Richárd polgármester kifejtette: a város mindent megtesz a hatvani sportélet fejlesztéséért, nemrégiben a kézilabda egyesülettel közösen felújították a Kodály padlózatát, fűtését és világítását; január első napjaiban pedig megkezdődött a sportcsarnok építése is, mely szintén jó ütemben halad.

Az évzáró ünnepségen díjazták a lány és fiú utánpótlás csapatokat kilenctől egészen a 15 éves korosztályig, valamint kitüntették a serdülő és ifjúsági lány és fiú csapatokat is. A felnőtt női és férfi csapatok is elismerésben részesültek. Az OKTAT60 – HKSZSE ebben az évben a csoportjuk megnyerésével megszerezte a jogot, hogy a következő szezont már a NB I/B-ben kezdje.  Varjú Péter csapatkapitány elmondta: a cél, hogy a magasabb osztályban is jó eredményeket érjenek el. – A csapatban már páran megjárták ezt az osztályt, tőlük fogunk tanácsokat kérni, hogy mire számíthatunk ebben az erősebb mezőnyben. Ugyanakkor bízok a csapatban, továbbra is kemény küzdünk majd, hozzuk a saját játékunkat és hiszek a sikerekben – mondta Varjú Péter.

A női felnőtt kézilabda csapat az idei szezonban az ország legerősebb bajnokságában szerezte meg a második helyezést, és ősszel már NB II – ben fog szerepelni. Valló Krisztina csapatkapitány elmondta: a sikerük titka a kemény edzések és a meccsek kielemzése volt. – Annyiban újítottunk, hogy felvettük a meccseket és visszanéztük. Ez sokban segített nekünk, erős visszajelzések voltak és így fejlődni tudtunk – tette hozzá a csapatkapitány.

A programon Salsa Mojito Tánciskola táncosai műsort adtak elő.

Fotó: Nagy – Varga Roland