Versmondással, közös beszélgetéssel, játékos kvízzel, pezsgővel, valamint süteményekkel tartott évzáró ünnepséget a Honismereti Kör. A tagok a Nagy Endre Rendezvényház emeletén található Panoráma termében gyűltek össze. Bartha László, elnök szerint bár az idei év nehezen indult a koronavírus-járvány miatt, összességében mégis sikeresnek értékelhető 2022.

Elég sok előadást tartottunk idén, kiemelkedő volt például a 150 éves Richter Gedeon ünneplése, amit Lestyán Balázs, alpolgármester tartott. Emellett szerveztünk egy eseményt, ahol én mutattam be Hatvan város vízközműhálózatának fejlesztését. De nemcsak előadásokat tartottunk, hanem idén több kiránduláson is részt vettünk, eljutottunk például Szentendrére, a Komáromi Erődbe, Őrbottyánba a Harangművekhez, év végi zárásként pedig a fővárosi Operaházat néztük meg, valamint a budai Sziklakórházat” – részletezte Bartha László.

Az elnök arról is beszélt hogy a 2023-as évre is nagy tervekkel álltak elő. Több megemlékezés szerveznek és előadást is tartanak, például a Don-kanyari katasztrófa 80. évfordulójáról és Hatvan város utcáiról.