Péntek délelőtt klubvezetői tanácskozásra gyűltek össze az Életet az Éveknek Heves megyei szervezet tagklubjainak vezetői. A rendezvényre 21 klubvezetőt hívtak meg, illetve Horváth Richárd polgármester is tiszteletét tette. A városvezető kifejtette: számára nagyon fontos, hogy Hatvanban minden korosztály úgy érezze, helye és célja van a város életében, az időseknek és a nyugdíjas klubok tevékenységének pedig külön nagy tisztelet jár. A polgármester kitért arra is, hogy nagyon büszke arra a folyamatra, ami jelenleg a városban zajlik: közösségek épülnek, valamint gazdaságilag erős és stabil a város. – A 2019-es év az építkezés éve lesz. A város több pontján felújítások, új létesítmények megépítése várható, de ezen kívül a közösségek összetartó ereje, a rendezvények népszerűsége is folyamatos fejlődést mutat – mondta a polgármester.

A városvezető beszéde után a klubvezetők az éves költségvetési tervezetre, illetve az előttük álló év rendezvényeire tértek ki. – Vannak olyan programjaink, amelyeket évről évre hagyományszerűen megrendezünk, de a mai napon arról is tárgyalunk, hogy milyen új helyszínek és események jöhetnek szóba az éves rendezvénynaptárunkba – mondta Sánta Gyula, a Naplemente Nyugdíjas Klub elnöke.

Emellett az Életet az Éveknek Országos Szövetsége idén ünnepli harmincadik évfordulóját, így ebben az évben a heves megyei tagszervezetek ez okból is ünnepelhetnek majd.

A programon verses és énekes előadások is elhangzottak.

Fotó: Albert Péter