Támogatókkal telt meg a Nagy Endre Rendezvényterem, éves jótékonysági bálját tartotta a Bajza Alapítvány. Az esemény tematikája idén a retró disco volt, ennek jegyében Pataki Szilvia színésznő a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóival a Hungária együttes Cha-cha-cha című dalát adta elő. A bálon fellépett továbbá a bajzás Bitang együttes, és a Dance Squere SE táncosai produkcióját is láthatta a közönség. A szülők fontosnak tartják, hogy támogassák az intézményt. – A tavalyi évben kezdte lányunk tanulmányát a Bajza József Gimnáziumban, és szeretnénk, ha minél több fejlesztés történne az iskolában – mondta Maksa Viktor, a 7.D. osztályos Maksa Kata édesapja.

Az eseményen részt vett Mészáros Anna, az Egri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, aki elmondta, a Bajza kimagasló munkát végez. – Nagyon színvonalas szakmai oktatás, nevelő munka folyik a gimnáziumban. Személyesen úgy éreztem, hogy itt a helyem, és jelenléttel támogatni és kifejezni kell azt a mély és őszinte tiszteltet, amit érzünk a Bajza tantestülete és vezetése iránt, azért, amilyen pedagógiai munkát végeznek – foglalta össze.

Deák Andrea, az intézmény vezetője elmondta, hogy hálásak a támogatóknak, nekik köszönhetően több fejlesztés valósult meg az évek során, az idei bál bevételét a kenu-park felújítására fordítják. – Szeretnénk a befolyt összeget az 1980-as években is elavultnak számító Kenu Szakosztályunk teljeskörű felújítására fordítani. Új mellényeket és evezőlapátokat is szeretnénk venni a gyerekeknek, hiszen az elmúlt évben is négy turnusban látogatták meg a Tisza-tavat, illetve a Tiszánál a Bodrog-árteret. Most is nagy az érdeklődés, ugyanennyi csoport gyűlt össze, úgyhogy idén ezt tűztük ki célul – részletezte az intézményvezető.

Az este során volt tombolahúzás, licit és vacsorát is felszolgáltak a támogatóknak. Az éjszaka folyamán pedig Lestyán Balázs és Lóska Géza adták a talpalávalót.

Fotó: Rozgonyi Dezső