Európa-bajnoki címet nyert Penczi Andrea, a Hatvani Thaibox Egyesület versenyzője. Az International Combat Organization (ICO) hivatalos Európa-bajnokságon az egyesület két indulóval nevezett. Zalaegerszegen rendezték meg a háromnapos megmérettetést, melyen a környező országokból is szerepeltek, valamint több más nemzetiség is, így többek között angolok, franciák, németek és ciprusiak is képviseltették magukat, mintegy 310 induló jelent meg.

Penczi Andrea bravúros győzelmet aratott a címvédő felett. – A nők light contact szabályrendszerének 64 kilós súlycsoportjában szerepelt, és remek technikai bravúrokkal jutott a döntőbe. Ott a rendkívül agresszív német címvédő fölött diadalmaskodott – mondta Hatvani Ferenc edző. – Sajnos Tresó Rolandnak a sorsolás nem kedvezett, ugyanis az L1 szabályrendszer küzdelmeit az ukrán K1-bajnokkal kezdte. Az első menet hatalmas adok-kapok csatáját megnyerte, azonban a második menetben védekezési hiba miatt egy tiszta fejre térdelés becsúszott, így a bíró jogosan számolt. Az sem jelentett gyógyírt a sebeinkre, hogy két körrel később az ukrán rivális a döntőben kikapott a francia bajnoktól – fűzte hozzá.

Hatvani Ferenc kiemelte, a folyamatos felkészülés meghozta gyümölcsét, hiszen több versenyző is, így Tresó Roland, Kerek Csaba, Penczi Andrea és Hodor Brigitta is küzdősport-gálákon és a versenyeken is bizonyítottak. Hozzátette, a 2022-es év már most teli van versenykiírásokkal, köztük a 11. Hatvani Harcosok Éjszakája rendezvénnyel, amelyet október 8-án szeretnének megrendezni.