Pénteken már ötödik alkalommal rendezték meg az esélyegyenlőségi napot Hatvanban a Nagy Endre Rendezvényteremben. A program célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a fogyatékkal élőket és az egészséges embereket. Az esemény a Baltazár Színház kabaréjával kezdődött.  A társulat működésével olyan kultúrát kíván megteremteni Magyarországon, amely társadalmi integráció lehetőségét nyújtja sérült emberek számára. Célja, hogy tevékenysége nyomán pozitív irányba változzon az emberek véleménye.

Semperger Katalin kifejtette, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is különböző tematikára épülnek fel az előadások. – A mai rendezvényen több kulturális témájú előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. Fellépnek a Baltazár Színház tagjai is, illetve bemutatót tart a Roll Dance  Kerekesszékes Táncegyüttes is. Az előadásokkal szeretnénk felhívni a figyelmet az esélyegyenlőségre – mondta Semperger Katalin, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

A programon a Nemadomfel együttes, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény, a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat, valamint a Hegymenet Klub tagjai egy műsorral kedveskedtek a nézőknek, amelyben megmutatták tehetségüket.

Fotó: Albert Péter