Negyedik alkalommal rendezik meg a városbált Hatvanban, melynek fővédnöke Horváth Richárd polgármester. A február 9-én, 18 órakor kezdődő rendezvényre több produkcióval is készülnek, így fellép Szabó Krisztina énekművész, Ungár Anikó bűvész, és a Salsa Mojito Tánciskola is. Az esti buli zenéjéről és hangulatáról Wolf Kati és a Sunny Dance Band gondoskodik.

Négy éve hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első városbált, melynek célja többek között a jótékonykodás volt. Első évben a Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, aztán a hatvani mentőszolgálatot, tavaly pedig a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatát támogatták a belépőkből befolyt összegből. – Idén a hatvani gyermekorvosi rendelők klimatizálására fordítjuk a belépőkből befolyt teljes összeget. Ez különösen fontos, mert így a nyári melegben a gyermekek kellemesebb körülmények között várhatják meg az orvosi ellátást – mondta Lestyán Balázs, alpolgármester. Hozzátette: az idei bálon is lesz tombolajáték, ahol értékes nyereményeket sorsolnak majd ki a vendégek között. Ezek összértéke meghaladja az egymillió forintot. Emellett egy különleges ajándék is lesz a tombolán: A világ egyik leghíresebb autóversenypályáján, az olaszországi Misanóban rendezett Európa-bajnoki futamon szerzett trófeáját ajánlja fel Kiss Norbi, kétszeres Európa-bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok autóversenyző.

Az utolsó jegyek még kaphatóak a Tourinform Hatvan Irodában, a belépő 10000 Ft. Emellett vannak támogatói jegyek is, melyek szintén a jótékony célt segítik, ezek öt és tízezer forintos értékben vásárolhatóak.