Magyarország kapta ebben az évben a World Kickboxing Federation Európa-bajnokság rendezési jogát, így idén Dunaújvárosban rendezték meg a sporteseményt. 21 ország 540 versenyzője vett részt rajta, a Hatvani Thai Box Klub csapata hat fővel képviseltette magát.

Gyermek kategóriában, 14 év alatt Házi Bálint harmadik, míg Lázár Balázs második helyezett lett light-kontaktban. Laska Bence térdproblémái ellenére kiállt a döntőbe, és mindösszesen három ponttal kapott ki az ukránok Európa-bajnokától.

Tüdős Marcell 14 évesen nyolcvan kilogrammot nyom, amivel az ő kategóriájában nem találtak hasonló súlyú ellenfelet, így felrakták a felnőttek közé, ahol a második helyet szerezte meg.

Nemcsak a fiúk szerepeltek kimagaslóan a bajnokságon, Penczi Andrea is több éremmel tért haza.

– Egy aranyérmet és egy ezüstérmet szereztem. Nagyon örülök ennek az eredménynek, rengeteget gyakoroltam az edzőmmel, a klubedzések mellett különórákra is jártam, hogy egyre jobb és jobb legyek – mondta.

Edzőjük, Hatvani Ferenc azt mondja, nagyon büszke tanítványaira, próbálja őket az edzéseken lelkiekben felkészíteni a mérkőzésekre, hogy a sikert és a kudarcot egyaránt jól viselhessék.

Az Európa-bajnokságra – a magyar csapatok mellett – érkeztek versenyzők többek között Görögországból, Portugáliából, Írországból és Oroszországból is.