Eredményes hétvégéjük volt a hatvani grapplingeseknek, országos bajnokságot szerveztek ugyanis Baján, ahol kiválóan helyt álltak a versenyzők gyermek- és felnőtt kategóriákban is.

Kőrösi Báti Nimród élete első versenyén indult, de máris a dobogó 3. helyére állhatott fel, bátyja Kőrösi Báti Bálint azonban már rutinos versenyző volt, így ő két kategóriában egy-egy ezüstéremmel gazdagodott. Herke Milán Gi fogásnemben a súlycsoportjában győztes lett, míg nogi kategóriában egy kor- és súlycsoporttal feljebb sikerült csak ellenfelet találni neki, de ott is nagyon szépen helyt állt. Pintér Alex a 47 kg-os fiúk rémálma, átgázolt mindkét kategóriában a mezőnyön, így két aranyéremmel és a legeredményesebb gyermek versenyzőnek járó díjjal tért haza.

A hatvaniak a felnőtt mérkőzésekben is jól teljesítettek.

–  Bereczki Ákos hosszabb kihagyás után tért vissza versenyezni egy elég erős mezőnyben, de még így is egy ezüst-, valamint egy bronzéremmel büszkélkedhet. Laky Levente a csapatunk legfrissebb tagja, birkózó sport múlttal rendelkezik. Két hónapja jár földharc edzésre, de a teljesítménye így is lenyűgöző volt, hiszen két kategória győztese lett a nap végén, minden meccsét idő előtti befejezéssel zárta. Varga Róbert eredménye is említésre méltó, ő a 71kg-os férfi mezőnyben indult, ahol nagyon szép, higgadt munkával a dobogó második fokáig taposta magát – összegezte Skáfár Bence, a csapat edzője.

Hozzátette: összességében nagyon elégedett a versenyzőkkel, fejlődésük megkérdőjelezhetetlen és országos szinten is stabil színvonalat képviselnek.

A földharc, azaz graggpling egyfajta hibrid küzdősport, amely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, a szambó és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki. 2006 óta a Nemzetközi Amatőr Birkózó Szövetség hivatalosan is rendez földharc-világbajnokságokat férfi és női kategóriában. A földharc fontos szerepet tölt be az MMA-ban is és effektív önvédelmi technikának tartják.