– Felnőtt férfi együttesünkkel a 2014/15-es idényben az első helyen végeztünk a területi NBIII-es bajnokságban, amivel újra NB II-es indulási jogot értünk el. A férfi szakág fejlődéséhez mindenképpen szükség van magasabb szinten való részvételre. Az elmúlt évadnak a területi NBIII-as és a Pest Megyei bajnokságban vágtunk neki – mondta Antalóczy Péter. – A Pest Megyei Bajnokság részünkre a kísérletezés, a fiatalok beépítése, az emelt mérkőzés szám miatt volt fontos, az eredményességet itt másodlagos szempontnak tekintettük. A csapattal szembeni elvárt helyezés az Északi NB II-es bajnokságban a bennmaradás elérése. Jelenleg a 12 csapatos mezőnyben a kilencedik helyet foglaljuk el. Az igazolt versenyzőink száma 26 fő., az együttes edzői Varga Zoltán és Antalóczy Péter.

Női csapatunkkal a 2014/15. évi bajnokságban végre elértük a kitűzött célt, azaz a dobogón végeztünk. Az évekkel ezelőtti változtatás a lányoknál így eredményesnek tekinthető. A hatvani lányok az északi régió NBIII-as bajnokságában küzdenek, az elvárt helyezés ezúttal is a dobogós helyezés megszerzése. Jelenleg a csapat versenyzőinek száma 18 fő, a tréner Gulyás József.

A fiú junior csapattal szembeni elvárás: magas mérkőzésszám, stabil „mag” kialakítása, folyamatos szakmai és létszámbeli fejlődés, helytállás az NBII-es bajnokságban, továbbá 3-4 fő beépítése a felnőtt csapatba. Itt az igazolt versenyzők száma jelenleg 18 fő, az edzéseket Kovács Tibor irányítja.

A lány serdülőcsapat az egyesületünknél folyó utánpótlás nevelés egyik eredményeként jött létre. Idén már az Országos Serdülő Bajnokságban vesznek részt, egyelőre kevés sikerrel, de ők a legfiatalabbak. Velük szemben az elvárt helyezés az OSB bajnokságban a lehető legjobb eredmény elérése, kupákon való részvétel. Itt az igazolt versenyzők száma 18 fő, az edzőjük Fülöp Andor.

A fiú U12  és a lány U11-es csapatok 2015. júliusában alakultak, jelenleg 31 fő alkotja az együtteseket, amelyeket azonnal beneveztük az Országos Gyermekbajnokságokba. Célunk, hogy megfelelő szakmai munkával egyre jobb eredményeket érjenek el.

A férfi öregfiúk 2009-ben csatlakoztak egyesületünkhöz. Előtte önállóan, egyesületi keretek nélkül, baráti társaságként működtek. Az utóbbi időben már annyira megnövekedett a mérkőzéseik száma, valamint egyre több sportolónk vált öregfiúvá, hogy szinte törvényszerű volt szervezettebb keretek között működtetni a csapatot. Feltétlenül ki kell emelni a hagyományos, évente egyszeri Hatvan-Gyöngyös öregfiúk mérkőzést, amire 2015-ben már 45. alkalommal került sor! Jelenleg a csapat „igazolt” versenyzőinek száma: 15-20 fő, a csapatvezető-edző Kerek János.

Antalóczy Péter elmondta azt is, hogy az egyesület vezetése fontosnak tartja, hogy sikerült szponzori szerződéseket kötni helyi vállalkozásokkal, így névadó szponzora lett a felnőtt férfi és női csapatnak. A férfi csapat névadója a PERLA-X Kft., míg a női együttesé a TECH+MEDICAL KFT.

Az egyesület elnöksége és tagjai köszönetüket fejezik ki a városi önkormányzatnak és minden támogatójuknak, amelyek és akik anyagi és egyéb segítségükkel lehetővé teszik a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület működését.