Környezetvédelmi órákon vehettek részt a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola 3. osztályos diákjai. Az esemény a VárosFa Program keretében jött létre, amely az önkormányzatok számára, a település zöldítéséhez 30 darab sorfát adományozott továbbá egy erdőpedagógiai alkalmat is biztosított. A foglalkozást Dudás Béla tartotta a gyerekeknek, aki játékos feladatokkal és szemléltető eszközökkel mutatta be a fák világát, ezen keresztül pedig az erdőt, mint életközösséget.

– Az ifjúság környezettudatossá nevelése kiemelten fontos, hiszen a változó klíma, nehéz körülmények közé helyez minket, így mindannyian azon kell dolgoznunk, hogy tompítsuk ezeket a negatív hatásokat. Az alsó tagozatos gyerekek nagyon fogékonyak az információkra, ezért fontos, hogy már fiatalon megtanulják, hogy óvják a környezetüket – emelte ki Dudás Béla, az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet vezetője.

Az ismeretterjesztő előadás célja a környezetvédelem elősegítése, különösen a klíma- és a zöldterület-védelmi tevékenységek esetén. A foglalkozás vezérága a fák ismeretein alapult és szó volt arról is, hogy az erdők rengeteg növénynek és állatnak biztosítanak élőhelyet, ezért fontos óvni ezeket a területeket. Az interaktív foglalkozáson, a gyermekek feltehették kérdéseiket is, valamint észrevételeiket is megoszthatták az erdőpedagógussal, aki részletes válaszokkal tájékoztatta a diákokat.

Fotó: Albert Péter