Már több éve működik a Hatvani Rendőrkapitányságon a BikeSafe kampány, mely segítségével az emberek könnyedén regisztráltathatják kerékpárjukat. Most a Kossuth téren nyílt lehetőség nyilvántartásba helyeztetni a kétkerekűeket. A helyszínen csak néhány adatot kellett megadni, és a lejelentett biciklik máris nagyon biztonságba kerültek. Csernyánszki Csaba rendőr főhadnagy elmondta: a regisztrációhoz a kerékpár alvázszámára, a gyári számra és egyéb különleges ismertetőjelére van szükség. – Mi gyakorlatilag egy rendőrségi nyilvántartásba vesszük a kerékpárokat. Ennek azért van jelentősége, hogy a későbbiekben, ha esetleg eltulajdonítják a kétkerekűt, akkor az adatok alapján, mi sokkal gyorsabban és hatékonyabban megtalálhatjuk az eltűnt eszközt, hiszen már minden információval rendelkezni fogunk – emelte ki.

Morvai Marcell is részt vett az ingyenes regisztráción, elmondta: napi használatban van biciklije, ezért kiemelten fontos számára, hogy biztonságba tudja kétkerekűjét. – Nagyon szeretek kerékpárral közlekedni, sok időt spórolok meg vele, rendszeresen tekerek a városban – mondta.

A rendőrségi kitelepülésen a biciklik regisztrálása mellett, bűnmegelőzési, vagyonvédelmi, valamint drogprevenciós tanácsadást is kaphattak az érdeklődők. A BikeSafe kampány továbbra is folytatódik, ugyanis június 28-án 10 és 12 óra között a rendőrség a Radnóti térnél fogja várni azokat, akik szeretnék ingyenesen nyilvántartásba helyeztetni kerékpárjukat.