Újabb rangos szakmai kitüntetéssel, ezúttal Építőipari Nívódíjjal ismerték el a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum kialakítását a hatvani Grassalkovich-kastélyban.

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány 2015-ben is meghirdette Építőipari Nívódíj pályázatát.

A beérkezett és értékelhető 18 pályázatot az alapítvány alapítói és társult tagjai köréből alakult bíráló bizottság alaposan megismerte, a beadott dokumentumokat átvizsgálta és az épületeket a helyszínen bejárta, majd meghozta döntését. Újdonság volt az ez évi értékelésben, hogy a bizottság kimondta: nem versenyezteti az épületeket egymással, hanem minden pályaművet önállóan értékel, különös tekintettel a kiírásban meghirdetett feltételekre.

A bírálat fő szempontjai: az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők – közötti együttműködés voltak.

Az Építőipari Nívódíjat az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), és az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) alapította 1999-ben és ehhez csatlakoztak az évek során a következő szervezetek: az Építőipari Mesterdíj Alapítvány (ÉMA), a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozata (MMKÉT), a Magyar Építész Kamara (MÉK), a Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség (MÉgKSZ), a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) az MTF Közműtechnológiákért Egyesület (HSTT) és a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata.

forrás: evosz.hu