Továbbenyhülnek a látogatási szabályok a hatvani kórházban. A járványügyi mutatók javulásának köszönhetően a fertőzések száma további csökkenő tendenciát mutat. Ennek alapján a látogatási tilalom feloldása augusztus 4-től az intézmény ápolási osztályán is lehetővé válik, a látogatás feltételeire vonatkozó szabályok szigorú betartásával – adta hírül a kórház közleményében. A krónikus belgyógyászati osztály, valamint a COVID osztály tekintetében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

A tilalommal érintett két osztály tekintetében a látogatás továbbra is egyedi elbíráláson alapuló kérvény birtokában, az intézményben érvényben lévő látogatási időben lehetséges. A kórház védőfelszerelést biztosít a hozzátartozók számára.

A látogatási kérelmeket a korhaz@askhatvan.hu központi e-mail címre fogadja az intézmény. A betegeknek szánt csomagok leadására – a korábban kialakított rend szerint – a kórház külső portáin naponta van lehetőség a beteg nevének és szobaszámának pontos feltüntetésével. A védőeszközök helyes használatát, illetve a szabályos kézfertőtlenítést a kórház területére történő belépéskor a portaszolgálaton ellenőrzik. Kérik, hogy a fokozott higiénés szabályokat a kórházban kezelt betegek gyors gyógyulása érdekében tartsák be.