A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola nyolcadikos diákjai emlékfákat ültettek az intézmény kertjébe. A tápláló és megfelelő föld összekeverésében is részt vettek a tanulók, továbbá az ásástól és a locsolástól sem riadtak vissza. Az iskola oktatói igyekeznek a környezettudatos magatartásra és a környezet szeretetére neveli a gyerekeket.

Jagodicsné Fehér Ágnes kifejtette, hogy az intézmény már kétszer elnyerte az ökoiskola címet. Az elismerést azok a nevelési intézményeknek kapják, amelyek rendszerszerűen foglalkoznak a környezettudatosság gyakorlati megvalósításával.

– Az iskolánk nyolcadik osztályos tanulói és a szülök úgy döntöttek, hogy búcsúzóul fákat ajándékoznak az iskolának, illetve a nevelő testületnek. Mi nagy örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést és bízunk benne, hogy ez a jövőben hagyománnyá válik – részletezte Jagodicsné Fehér Ágnes, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanára.

Karácsony Csenge elmondta, hogy ballagás után, majd meglátogatja szeretett iskoláját és kíváncsi lesz a nagyvirágú liliomfa fejlődősére is.

– Örülök, hogy a ballagási virágajándékozás helyett, faültetéssel készültünk a tanároknak. Megfelelő gondozás mellett ezek a növények, időállók és nem hervadnak el, mint a vágott virágok – részletezte Karácsony Csenge, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulója.

Ander Gergő Zsombor elmondta: biológia órán merült fel az ötlet, hogy egy tanösvényt alakítsanak ki az intézmény köré, mert ez egy maradandó emlék mindenki számára.

– Ez a fa egy olyan ajándék az iskolánk számára, amit évek múlva is meg lehet nézni. Az intézmény előtti talaj minősége kiválóan megfelel a liliomfának, így ezért választottuk ezt a típusú nővényt – mondta Ander Gergő Zsombor, a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulója.

A ballagó tanulók ezzel a kezdeményezéssel szeretnének búcsúzni a tanáraiktól és az intézménytől.

Fotó: Albert Péter