Pénteken már 16 órakor megnyitott a duplájára nőtt sörsátor, ahol számtalan magyar, cseh és német kézműves sört kóstolhattak a hatvaniak. Emellett pedig idén Főzdefeszt és Streetfood Marketté nőtte ki magát a fesztivál, így különleges olasz tészták mellett, egyedi hamburgereket és mangalica ízletességeket is kipróbálhattak a minőségi ételek iránt érdeklődők. A fesztivált zenei fronton a Hatvani Fiúk indították, akik a tőlük megszokott mulatós muzsikával mozgatták meg a közönséget. Horváth Richárd polgármester pedig csapra verte a sörös hordó, ezzel hivatalosan is megnyitotta a háromnapos hatvani sörünnepet. Ezt követően a Republic csapott a húrok közé: a Szállj el kismadártól kezdve, a 16 tonnán át, az összes klasszikus slágerüket előadták, de válogattak az idei albumukról is. A tömeg pedig velük együtt énekelve élte át a kétórás koncertet. A zenekar frontembere elmondta, hogy nagyon jó volt a hatvani közönség, kiemelkedő élmény volt nekik ezen a helyszínen játszani. Boros Csaba kitért arra, hogy olyan zenekarnak tartják magukat, akik aktívan lépést tartanak a korral, figyelik a hazai zenei irányzatokat és ez alapján készítik dalaikat. Elmondta, hogy személy szerint nagyon szereti a Heaven Street Seven, a Quimby, a Kispál és a Borz, valamint a Supernem dalait. Utóbbiról kijelentette, hogy szerinte az elmúlt évtized egyik legjobb pop/rock albumát készítette el.

Koós János évtizedek óta masszívan jelen van a hazai popéletben. Az előadó úgy véli, hogy nem csak a szórakoztatóiparban, hanem egész életünk során nélkülözhetetlen szükségünk van a humorra. Ez az, ami meghatároz és kiemel minket. Ezáltal lesz szép, szebb és még szebb az életünk. Elmesélte, hogy Hofival is a humor volt az összekötő kapocs közöttük, sikerük titka, a szorosan összefonódó humorérzék volt. A táncdalfesztivál egykori felfedezettje a színpadon sem hazudtolta meg önmagát, kabaréba illő mondatokkal vezette fel táncosait is. Repertoárjának elmaradhatatlan részekén pedig a Kislány a zongoránál című dalát is melankolikus szellemiséggel adta elő.

A duplájára nőtt sátor pedig maximálisan megtelt ezen a pénteki estén: a színpad előtti téren a szórakozni vágyók végigtáncolták a koncerteket. Mindeközben a sátorban folyamatosan csapolták a söröket. A közönség pedig maximálisan jól érezte magát: Kiss Virág elmondta, hogy az ő kedvence a meggyes sör, de a világosat is szívesen fogyasztja. Oláh Mónikát pedig elsősorban a Republic koncert vonzotta ki a főtérre, de úgy érezte, ha már itt járt, akkor kipróbálja a különleges ételeket és italokat is.

A sörfesztivál szombaton és pénteken tovább folytatódik. A második napon Zoltán Erika mellett Korda György és Balázs Klári is színpadra áll.

Október 17. Szombat:
16:00 Retróleum zenekar
17:00 Zoltán Erika
19:30 Korda György és Balázs Klári
20:30 DJ Gézu

Október 18. Vasárnap:
13:00-tól gyermekfoglalkozások
14:00 Piroska és a Farkas mesejáték
15:30 Búgócsiga zenede
17:00 Csilingelő Band
19:00 Születésnapi örömzene a sátorban