Benedek Elekre emlékeztek a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában, a magyar népmese napjának alkalmából. Az intézményben minden a mesék világáról szólt. Már hagyomány, hogy a programon a tantestület is szerepel, akik most egy tanulságos történetet adtak elő, jelmezekbe öltözve. Ezúttal nagycsoportos óvodások is résztvettek a programon, a fellépők pedig őket is bevonták az előadásba.

Polonkai Zoltánné, az intézmény igazgatója elmondta: a világnap alkalmából, olyan programokkal készültek, melyek kicsik és nagyok számára is érdekesek lehetnek. – Mindig nagyon népszerű, amikor a tanárok a mese szereplőinek bőrébe bújva szórakoztatják az iskola közönségét. Az intézményünk pszichológusa meseterapeuta is, így ő is tart majd egy előadást, illetve lesz mesedélutánunk, melyet a tanároknak tartunk. Mindezek mellett szervezünk olyan programot is, amelyen a szülők és gyermekeik egyszerre vehetnek részt – mondta.

Hozzátette: az eseménnyel szeretnék népszerűsíteni az élőszavas mesemondást, hiszen felszabadítja az ember fantáziáját és jótékony hatással van a lélekre is. A tanulságos mesék pedig erőt adhatnak a gyermekeknek, illetve formálhatják jövőképüket is.

A Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában egész hónapban a mesék világa lesz a főszerepben, emellett a szokásos módon, az őszi hagyományőrző rendezvénysorozat ezzel az eseménnyel vette kezdetét az intézményben.