Ütemesen halad a városháza melletti tér kialakítása. A térkőburkolatokat már csaknem teljes egészében lerakták, a parkolófelületek, járdák, kerékpárút-nyomvonalak burkolása készen van. Mindemellett megkezdődött a konténeres, földlabdás fák telepítése, így a tér hátsó részén már kialakulóban van a zöldnövényzet.

Horváth Richárd polgármester elmondta, tervek szerint haladnak a munkálatok. – Nagyjából 65-70 százalékos a jelenlegi készültségi fok, a kivitelező pedig arról tájékoztatott, hogy végezni fognak a kijelölt határidőre. Akik erre járnak a városban, láthatják, hogy mennyi változáson ment át ez a terület, mindennap új arcát mutatja meg – fogalmazott. Hozzátette: a Zöldülő város projektnek köszönhetően egy mindenki számára nyitva álló teret hoznak létre a hivatal mellett.

A tér egyik jellegzetessége lesz, hogy a régészeti munkák során feltárt kapucinus falakat is jól láthatóan bemutatják majd, illetve a nyomvonalakat is eltérő kőburkolattal jelölik ki. A téren egy kávézó is helyet kap, mely jelenleg már szerkezetkész állapotban van, a nyílászárókat már beszerelték. Hamarosan pedig a padok, kerékpártárolók és hulladékgyűjtők is mind a helyükre kerülnek. A tervek szerint év végére elkészülhet a beruházás.