A Parlamentben tárgyalt Horváth Richárd polgármester az újhatvani posta megtartásáról. A városvezető a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta: ezen a megbeszélésen kiderült, hogy pénteken bezárják az összes érintett postahivatalt, így az újhatvanit is, ami legkorábban csak január első hetében nyithat ki.

“A kinyitásnak pedig az az elsődleges feltétele, hogy az üzemeltetés összes költségének 50 százalékát az önkormányzatnak kell átvállalnia, amiben benne van a rezsi és a bérköltségek is. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mekkora kiadással járna Hatvannak” – mondta.

Az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében 366 posta működését szünetelteti 210 településen a Magyar Posta november 12-től. Horváth Richárd bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a magyarországi infláció és az energiaárak drasztikus emelkedése mindenkit nehéz helyzet elé állít. Ez Hatvannak a jelen becslések szerint 2023-ban összesen több mint 1,2 milliárd forint többletkiadást jelent majd. Vagyis – mint mondta – ilyen kihívásokkal teli gazdasági helyzetben kellene átvállalni az újhatvani posta működtetési költségét az önkormányzatnak. A polgármester hangsúlyozta: ennek érdekében mindent megtesznek, a tárgyalást folytatják, a városvezetés ugyanis rendkívül elkötelezett amellett, hogy Újhatvanban is működjön egy postahivatal.