Elkezdődött a karácsonyra való lelki felkészülés, a várakozás időszaka. A városi hagyománynak megfelelően adventkor minden hétvégét együtt töltenek a hatvaniak, ezzel is megtapasztalva az ünnep valódi üzenetét: a közösen töltött percek örömét. Advent első vasárnapján a Szent István Plébániatemplomban a SZIRKÉK és a Halleluja kórus műsorát hallgathatta végig a közönség.

Az ünneplés a Kossuth téren folytatódott: a jégpályán most is sokan voltak, a városháza előtti szökőkútnál pedig ingyen forró teával lehetett melegedni a hideg időben. A főtéren elhelyezett három lila és egy rózsaszín gyertyával feldíszített koszorú hagyománya a várakozást segíti, színei szimbolikus jelentőséggel is bírnak: a lila a bűnbánatra, a rózsaszín az örömre utal. Advent első vasárnapján, az első, lila gyertyát Horváth Richárd gyújtotta meg. A polgármester úgy fogalmazott: bár mindannyian különbözőek vagyunk, mégis mindenki a békességet, a boldogságot és a szeretetet keresi az életben. Az adventi időszakban pedig ezek az érzések még inkább felerősödnek. Azzal, hogy meggyújtjuk a város adventi koszorújának első gyertyáját, elindul a közös felkészülés a karácsonyra, Jézus születésére. Horváth Richárd hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy együtt, egymásra odafigyelve tudjunk ünnepelni. Ezzel egy időben felkapcsolták az ünnepi fényeket, így a városháza is díszkivilágítást kapott.

Advent második vasárnapján a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai adnak műsort a Református Templomban. Ezt követően Lestyán Balázs alpolgármester meggyújtja a város adventi koszorújának második gyertyáját a főtéren.