Hatvan mostantól egy karnyújtásnyira van minden lakos és látogató számára, köszönhetően az új Hatvan Appnak. Az okostelefonra ingyen letölthető alkalmazás a város minden szegletéről hasznos információkat és szolgáltatásokat kínál – jelentette be a polgármester. Horváth Richárd hozzátette, a városvezetés alapelve, hogy a hatvaniak együtt döntenek, így az ő kérésüknek megfelelően dolgozták ki az applikációt A városvezetés újabb mérföldkőhöz érkezett ezzel az applikációval. A Hatvan App segítségével a lakosok gyorsan és naprakészen tájékozódhatnak a várost érintő ügyekről, szolgáltatásokról, programokról, és itt van egy olyan funkció, amely még szorosabbra fűzi a hatvaniak és a városvezetés közötti kapcsolatot, ez pedig az igényfelmérés, ami arról szól, hogy rendszeresen megkérdezzük a hatvaniakat mit és hogyan szeretnének megvalósítani, milyen meglátásaik vannak Hatvannal kapcsolatban hangsúlyozta.

A Hatvan App Android és IOS platformokon egyaránt elérhető. A letöltés után pedig a használata sem bonyolult. A főoldalon rögtön az időjárásról és névnapokról lehet tájékozódni, lejjebb görgetve pedig a Hatvani Hírlap legfrissebb hírei mellett egészségüggyel, városi eseményekkel és programokkal kapcsolatos információk találhatók – magyarázta az RNDL Apps Kft. ügyvezetője. Ládi Tamás hozzátette, a Hatvan App fejlesztése során a fő szempont az volt, hogy olyan alkalmazást készítsenek, amit az idősebbek is megértenek, ugyanakkor a fiatal generációnak is érdekes és izgalmas lehet. – A hírek, események, fájl letöltés, felhasználói fiók regisztráció, értesítések fogadása, hogy mindig azonnal és első kézből legyen tájékoztatva mindenki, a közvéleménykutatás, egy kis kvíz és egy kis játék, ezek mind fontosak voltak, hogy belekerüljenek az alkalmazásba, hogy ne csak egy sima applikáció legyen, hanem egy szerethető és kellemes felhasználói élményt nyújtson – mondta.

A Hatvan Appban álláshirdetéseket is lehet olvasni, az alkalmazásban a különböző ügyintézésekhez kapcsolódó dokumentumok is letölthetők, ráadásul a Hatvan Kártyát is lehet használni a rendszeren belül, így ez kiválthatja a plasztik kártyát. A havi kvíz pedig már elérhető, az első kérdés a Hatvany Lajos Múzeumban a hónap végén nyíló Rippl-Rónai kiállításhoz kapcsolódik, azok között pedig akik helyesen válaszolnak, belépőjegyet sorsolnak a tárlatra.