Ünnepélyes keretek között adták át az FC Hatvan új parkolóját. A 2018/2019-es év sportfejlesztési programjának keretein belül 81 parkolóhelyet alakítottak ki, illetve megújult a műfüves pálya is.

Horváth Richárd polgármester elmondta, a parkolóhely kialakítása mellett Teqball asztalokkal is bővült a létesítmény, ez a két beruházás összességében 44 millió forintba került, mindehhez 15 millió forinttal járult hozzá az önkormányzat. – Hatvanban népszerű a sport, több százan futballoznak az FC Hatvannál, ezért volt szükség a parkolóra. A városban lévő sportegyesületek egyre nagyobb sikereket érnek el. Nem egyszerű a fiatalokat sportolásra bírni és kimozdítani őket a friss levegőre, viszont a hatvani sportegyesületek ezt megteszik – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Ofella Zoltán kifejtette, hogy kialakítottak egy 363 m2 nagyságú rekortán pályát is, amin négy Teqball asztal kapott helyet. – A Teqball hasznos a sportolók számára, ugyanis a multifunkciós sportasztal kiválóan alkalmas a koncentrációs készség és az állóképesség fejlesztésére – mondta Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke.

Az FC Hatvannál a fejlődés továbbra sem áll meg a munkálatok folyamatosan zajlanak, a régi lelátót már elbontották és hamarosan elkezdődik a háromszintes lelátó építése. A népkerti sporttelep beruházásai részben TAO forrásból, részben pedig az önkormányzat támogatásából valósulnak meg.

Fotó: Albert Péter