Megújult az újhatvani Táncsics Mihály utca egy szakasza, elkészült ugyanis a Béke út és a Viola utca közötti rész aszfaltozása. A régi burkolatra egy kiegyenlítő réteg került, amit egy kopóréteggel fedtek le és padkarendezés is történt. Korábban rossz állapotban volt ez az utca, most azonban már úthibáktól mentesen és biztonságosan lehet itt közlekedni.

– Mi vagyunk az első városvezetés, amely külön költségvetési sort biztosított arra, hogy Hatvanban az utakat és a járdákat felújítsuk. Az hogy ez létrejött, nagy dolog, hiszen egy rendkívül terhelt időszak van mögöttünk, a háború, covid válság és az infláció miatt. Ennek ellenére sikerült a várost stabil gazdasági helyzetben tartani, és kialakítani egy olyan költségvetést, melynek köszönhetően képesek vagyunk arra, hogy utakat és járdákat újítsunk fel. Ennek a körzetnek Papp István a képviselője, és nagyon örülünk neki, hogy sikerült ezt az utat is felújítani – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Amióta elindult az út és járdaprogram a városban, több mint 57.000 négyzetméteren, 12,5 kilométeren újultak meg útszakaszok, erre az elmúlt években 626 millió forintot költött a városvezetés. A járdák állapotára is nagy figyelmet fordítanak, 2019 óta 7500 négyzetméternyi felületen, 170 millió forintból újultak meg a járdák.

Fotó: Albert Péter