Pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuját a Grund-közösségi tér a kispiacnál. A több mint 480 m2-es terület öntött gumiborítást kapott. Foci, kosár, egy teqball, valamint egy ping-pong pálya is várja a sportolni vágyókat. A pályát egy 5 méter magas védőhálóval kerítették körbe. Emellett három betonkő burkolatú gépkocsiparkolóhelyet és a hozzájuk kapcsolódó járdát is kialakították. Ez a projekt is a közösségi költségvetés része, vagyis ennek megépítését is a hatvaniak szavazták meg – mondta el Horváth Richárd, polgármester

“A foci-és kosárlabdapálya 33 millió forintól valósult meg, a környezetrendezés – a parkolók és a járdák – további 11 millió forintba kerültek. Fontos, hogy a projekt még nem készült el véglegesen, padokat és kerékpártárolókat helyeznek majd el itt, valamint további térkövezett felületek alakítanak ki. A tapasztalatok szerint nagy az érdeklődés a fiatalok részéről a közösségi tér iránt, ezért is nyitottuk meg előttük a területet. Remélem, hogy nagy örömmel, és jó egészséggel használják majd a fiatalok. Arra kérek mindenkit, hogy vigyázzanak a Grundra!” – fogalmazott a polgármester.

A pályára gumitalpú cipővel lehet belépni, a bicikliket, elektromos rollereket kívül kell hagyni. A Grund-közösségi tér véglegesen várhatóan jövő tavasszal készül el. Mindeközben már várják a lakosok ötleteit a jövő évi közösségi költségvetés projektjeire. Az önkormányzat ismét elkülönít erre a célra 100 millió forintot. Az ajánlásokat a postaládákba eljuttatott projektlapon vagy a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu weboldalon lehet benyújtani. Az ötleteket november 13-ig várják a hatvaniaktól.