Elkészült és hivatalosan át is adták a város új játszóterét. A Doktay és a Viola utca sarkán lévő telken építették fel a játszóteret. Hintaló, csúszda, fészek- és hagyományos hinta is várja ezentúl itt a gyerekeket, akik már azonnal birtokba is vették a területet. Vidám csúszdáztak, játszottak a területen, élvezték az új lehetőségeket. A játszótér építése az itt élők ötlete volt, ők fordultak Papp István képviselőhöz, hogy segítsen abban, hogy megépülhessen itt egy új játszótér. – Nagyon sok fiatal család van ezen a környéken, sokan nemrégiben költöztek ide. Megkerestek, hogy szeretnének egy játszóteret, én pedig örömmel álltam ennek az élére és elkezdtük a tervezést és az építést – mondta el a körzet képviselője.

Horváth Richárd polgármester szerint fontos, hogy a város olyan szolgáltatásokat nyújtson, amivel vonzóbbá, élhetőbbé válik a település. Ezek közé tartozik, hogy minél több játszótér legyen itt, hogy a gyerekek, családosok, a lakóhelyükhöz közel tudjanak kikapcsolódni.

A most elkészült játszótér egy kerítést is kapott, hogy biztonságosan tudják a gyermekek használni a területet. A tervek szerint hamarosan újabb játékelemekkel bővitik majd a játszóteret és padokat is helyeznek ki. Az elmúlt időszakban több játszóteret, játékelemet is átadtak Hatvanban. Nemrégiben elkészült az újhatvani Grund, a Népkertben pedig pumpapályát alakítottak ki és megvalósult a kölyökaréna is. Utóbbit most a közösségi költségvetés keretében továbbfejlesztik.