Hatvan sikeresen szerepelt egy pályázaton, így a Zöldülő Város projekt keretében másfélmilliárd forintot nyert a piac, a könyvtár és a környező területek rendbetételére. Ennek első lépcsőjeként elkezdődött a Kossuth téren a könyvtár épületének felújítása. A kivitelező már átvette a területet. A tervek szerint teljesen átépítik az épületet és egy megújult modern könyvtárat alakítanak ki. A munkálatok miatt a közlekedés is módosul a téren.

Szeptember 4-től forgalmi rend változás lép életbe. Eszerint az Erzsébet tér felől a Balassi Bálint út irányába haladó egyirányú útszakasz (volt Stahremberg út) korlátozott szélességben lesz járható, a könyvtár előtti jobbra kanyarodási lehetőség megszűnik, ezen az útszakaszon csak egyenesen lehet áthajtani a Balassi Bálint út felé. A csökkentett útszélesség miatt a parókia környezetében a parkolás tilos lesz, a könyvtár előtti parkoló ideiglenesen megszűnik. Az új forgalmi rend előre láthatólag 2020. augusztus végéig lesz érvényben.

A zöldülő város projekt keretében teljes körű korszerűsítést kap az Ady Endre Könyvtár épülete, a belvárosi piacot átköltöztetik és átalakítják, emellett elvégzik a zöldfelületek rekonstrukcióját és új zöld közterületeket alakítanak ki.

Fotó: Albert Péter