Életének 90. évében elhunyt Co Visser, akinek a nevéhez köthető Hatvan és a holland Maassluis testvérvárosi kapcsolat létrejötte. A Testvérváros Alapítvány Hatvan-Maassluis egykori elnöke számos programot szervezett a várossal közösen, részt vett a művészeti, alkotó programok létrejöttében is.

Szinyei András alpolgármester felidézte, Co Visser mindig szívén viselte a város sorsát. – Rengeteg programot szervezett Hatvan részére, festőket és zenekarokat hívott meg Hollandiába, hogy inspirálódjanak és még jobban elmélyítsék a testvérvárosi kapcsolatot – emelte ki.

Co Visser a hatvani együttműködése által megismerkedett Kézdivásárhellyel is, majd 2001-ben hármas testvérvárosi kapcsolat jött létre a felek közt. A Testvérvárosi Könyvtárak Konferenciája is az ő nevéhez fűződik, melynek keretében ismeretterjesztő előadások zajlottak. A Testvérváros Alapítvány Hatvan-Maassluis egykori elnöke számtalan alakalommal látta vendégül Hollandiában a hatvani szakembereket is, mindig nagy hangsúlyt fektetett a testvérvárosi kapcsolat ápolására.