A Kisfaludy utcától a Sóderos út irányába tartó úton hat elhullott kecske tetemére bukkantak a mezőőrök a napokban. Az állatokat több lakossági bejelentés alapján észlelték, és azonnal intézkedtek az esettel kapcsolatban – tájékoztatott a Hatvani Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Rendészeti Osztályának vezetője. Szabó Alexandra elmondta: a helyszínre Kovács Éva gyepmester-sintért küldték, aki megállapította, hogy az elpusztult állatok alpesi kecskék voltak, a fülükben krotáliát találtak. Az állatokat Gyöngyösre szállítják, ahol elhamvasztják őket.

Szabó Alexandra arról is beszámolt, hogy egy másik esetben a Hatvan-nagygombosi katasztrófavédelemi gyakorlópálya területén találtak egy sérült egerészölyvet a mezőőrök. Azonnal értesítették a madármentőket, akik két órán belül elszállították az állatot a hortobágyi madárkórházba. A madármegfigyelők szerint a sérülések valószínűleg csapdázásból származtak, de szerencsére nem voltak súlyosak, az ölyv várhatóan teljesen felépül majd.

Az események rámutatnak arra, hogy milyen fontos szerepe van a mezőőröknek a természet védelmében és az állatok megóvásában. Az őrszolgálat dolgozói állandóan járják a területüket, és észlelik az esetleges problémákat, veszélyeket.