A nemrég megalakult Hatvani Karitatív Összefogás tagjai megkezdték az első akciójukat. A szolgálat 300 fő részére szállított házhoz meleg ételt, mindezek mellett tartós élelmiszercsomagokat is adományoztak, annak érdekében, hogy szebbé tegyék a hátrányos helyzetűek karácsonyát.

Smidné Vereb Julianna elmondta, hogy a Karitatív Összefogás elnevezésű szervezet csaknem két hónapja jött létre, de máris nagy mennyiségű felajánlást sikerült összegyűjteniük. – Nagyon sok adományt kaptunk hatvani cégektől, magánszemélyektől és az önkormányzattól is. A közös összefogásnak hála sok embernek tudjuk szebbé tenni az ünnepi időszakot – részletezte Smidné Vereb Julianna, önkormányzati képviselő.

A csomagokban cukor, liszt, kalács, szaloncukor, gyümölcsök és tea is található, mindezek mellett babgulyással is kedveskedtek a hátrányos helyzetű családoknak. Rékasi Erzsébet elmondta, hogy nagyon örül a támogatásnak és az adománynak, hiszek évek óta egyedül él, nehéz körülmények között. – Nagyon hálás vagyok minden segítségért és nagyon meglepett, hogy ilyen sok ajándékot kaptam – mondta Rékasi Erzsébet.

Vidák Judit és családja idén egy általa kialakított fontossági sorrend szerint készül az ünnepekre. – Szerény karácsonyt tervezünk, ugyanis nem engedhetjük meg magunknak a fényűzést. Számunkra az a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk, és tudjuk fedezni az általános szükségleteinket. Nagyon örülünk a tartós élelmiszereknek és a szaloncukornak is, hiszen van két kiskorú gyermek a lakásban, akik számára nagy boldogság lesz az édesség – részletezte Vidák Judit.

A Hatvani Karitatív Összefogás tagjai a jövőben is azon dolgoznak, hogy támogassák a nehéz sorsú embereket és megkönnyítsék a mindennapjaikat.

Fotó: Albert Péter